Rellotge

dilluns, 20 d’octubre del 2008

Microsoft presenta Silverlight 2


En un moviment sorprenent, la companyia de Steve Ballmer desvetlla plans per a oferir suport al desenvolupament d'aplicacions Silverlight baix GNU/Linux.

En aquesta nova versió 2 que ja es troba disponible per a descàrrega i les novetats de la qual van dirigides als programadors, destaca especialment el major suport a les comunitats basades en el codi obert. Així, s'inclouen nombroses eines per a l'entorn de programació Eclipsi, nascut i crescut a l'empara del open source i el programari lliure.

Naturalment, tampoc es deixen de costat les eines per a Visual Studio 2008, el propi entorn de programació de Microsoft, i Expression Studio 2, l'entorn de creació de solucions per a la Web. El suport s'estén també a Visual Web Developer 2008 Express Edition, una eina de programació d'aplicacions online de descàrrega gratuïta.

Altres novetats destacables en aquesta nova versió són:

- Suport per al framework .NET - Augmentat el nombre de controls suportats en l'entorn menjo DataGrid, ListBox, Slider, ScrollViewer o Calendar entre altres

- Per a personalitzar l'aspecte d'una aplicació tenim funcionalitats avançades de skinning (aplicació de skins o pells) i templates

- Facilitats per a utilitzar imatges en alta resolució, cada vegada més utilitzades en Internet

- Ampli suport per a protocols utilitzats en xarxa (REST, W*SOAP, POX, RSS, HTTP)

- Permet treballar amb continguts multimèdia protegits per DRM